GRIEP VACCINATIE 27 oktober en 1 november 2022

Sommige mensen lopen meer risico om ernstig ziek te worden van de griep. Die mensen krijgen via hun huisarts een uitnodiging om in het najaar een gratis griepprik te halen.  De uitnodiging valt het weekend van 22 oktober op uw deurmat.

Wat doet de griepprik? 

De griepprik is de beste bescherming tegen griep. De griepprik zorgt ervoor dat uw lichaam afweerstoffen tegen griepvirussen maakt. Dit duurt ongeveer 2 weken. 

Wanneer belt u met de praktijk? 

· Bij 1 of meer van deze klachten op de dag dat u de griepprik krijgt: verkoudheid, hoesten, keelpijn, temperatuur boven 37,5 graden of bij een positieve coronatest. Maak een nieuwe afspraak. 

· Als eerder gebleken is dat u allergisch bent voor het eiwit van kippeneieren of voor de antibiotica neomycine of gentamicine. Dit komt weinig voor. 

Zijn er bijwerkingen? 

· Uw arm kan na de griepprik 1 of 2 dagen pijn doen. De prikplek kan rood en dik zijn. 

· U kunt zich na de griepprik een paar dagen minder goed voelen. Dit is geen griep. Uw lichaam bouwt juist afweer op tegen griep. 

· Neem deze brief mee naar de afspraak. 

· U krijgt de griepprik in uw bovenarm. Draag daarom kleren waarbij u gemakkelijk uw bovenarm bloot kunt maken. 

· Wilt u uw afspraak wijzigen? Dat kan online op www.afspraakservice.nl Op deze website kunt u zelf een datum en/of tijd kiezen. Op deze website worden geen persoonsgegevens uitgewisseld. 

Griepprik en prik tegen corona 

Als u ook een afspraak heeft voor de prik tegen corona, is het veilig om de griepprik en de prik tegen corona tegelijk te krijgen. 

Krijgt u deze brief voor uw kind? 

· De griepprik is veilig bij kinderen vanaf 6 maanden 

· Is uw kind jonger dan 9 jaar, dan krijgt uw kind na 4 weken een tweede griepprik. Is uw kind jonger dan 9 jaar en heeft het al eerder een griepprik gehad, dan krijgt uw kind 1 griepprik. 

· Ga met uw kind mee naar de afspraak voor de griepprik. 

Wilt u meer weten? 

· Lees de informatie op de achterkant van deze uitnodiging. 

· www.rivm.nl/griepprik 

· www.thuisarts.nl/griep 

Of neem contact op met de huisartsenpraktijk.